جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در جریان سفر به استرالیا از این کشور خواست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد و ناقضان حقوق بشر ساکن این کشور را که با جمهوری اسلامی ارتباط دارند، شناسایی کند.
به گزارش اسبیاسنیوز، جاوید رحمان در سفر به استرالیا تاکید کرد که اگر دولتها از گزارشهای او قانع شوند، «هیچ مشکلی» در به رسمیت شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی نمیبینند.
او افزود: «شواهدی که من دیدهام، نشان میدهد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علاوه بر فساد گسترده و نقض حقوق بشر شامل کشتار معترضان در ایران، فعالیتهای مخربی هم در خارج از ایران دارد؛ از جمله حمایت از حماس یا حزبالله. با توجه به این موارد، فکر میکنم برای کشورهای استرالیا، ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و همه دولتهای جهان ضروری است که به فعالیتهای سپاه پاسداران بیش از گذشته توجه کنند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رحمان که بارها تاکید کرده اجازه ورود به ایران را برای اجرای تحقیقات بیشتر نیافته است، بار دیگر از این موضوع انتقاد کرد و گفت: «جمهوری اسلامی از آغاز ماموریتم در سال ۲۰۱۸ اجازه ورود به ایران را به من نداده است. این موضوع فقط درباره شخص من نیست، بلکه برای مسئولان قبلی نیز چنین بود. با این حال من بار دیگر میخواهم بگویم که مقامهای ایران باید به من به عنوان نماینده سازمان ملل احترام بگذارند و همکاری لازم را داشته باشند.»
او که در سفر به استرالیا با ایرانیهایی که تحت تاثیر خشونت و نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند ملاقات کرد، گفت: «دولت استرالیا در انتقاد از نقض حقوق بشر در ایران بسیار فعالانه عمل کرده است. این کشور با دیگر کشورهای عضو سازمان ملل متحد و اعضای شورای حقوق بشر در ایجاد کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در سال گذشته، تعامل داشته است.»
رحمان در ادامه با بیان اینکه «راهبردهای مختلفی وجود دارد که دولت استرالیا از مردم ایران حمایت کند»، افزود: «در مورد تحریمهای هدفمند، پیش از این نیز تاکید کردهام که تحریمها باید برای ناقضان حقوق بشر اعمال شود. همچنین معتقدم که این تحریمها باید منسجمتر و سازمانیافتهتر باشند تا تاثیرگذاری لازم را داشته باشد.»
این مقام سازمان ملل افزود: «متوجه شدم در استرالیا افرادی حضور دارند که ممکن است داراییهایشان از طریق اعمال خشونت یا در ارتباط با نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی ایران انباشته شده باشد. مقامهای استرالیایی باید این افراد را به عنوان اشخاص مظنون به ارتکاب فعالیتهای مجرمانه تحت قوانین بینالمللی و حقوق بشر قرار دهند و در این زمینه یک تصمیم مهم گرفته شود.»
جاوید رحمان پس از دیدار با اعضای جامعه ایرانیان استرالیا گفت که معتقد است در مقایسه با ماموریتهای دیگری که انجام داده است، علیه ایرانیان در خاک استرالیا تهدیدهای بیشتری وجود دارد.
هشدار او پس از آن است که در ماه فوریه، کلر اونیل، وزیر کشور استرالیا، فاش کرد عملیات دولت ایران در خاک این کشور که هدف آن یک منتقد استرالیاییــایرانی جمهوری اسلامی بود، خنثی شده است. همچنین گزارش شد که تعداد اتباع ایرانی دارای ویزای دیپلماتیک در استرالیا از ۳۱ به ۳۴ نفر افزایش یافته است؛ آن هم همزمان با آنکه تهدیدهای مداومی از سوی جمهوری اسلامی یا عوامل رژیم ایران وجود دارد و سازمانهای امنیتی درباره احتمال افزایش هدف قرار گرفتن شهروندان ایرانیــاسترالیایی هشدار دادند.